appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Hoe redden we de bijen?

vrijdag 8 november 2019

Ze maken honing en zoemen dat het een lieve lust is. Bijen. De insecten zijn razend populair in grote steden in de hele wereld..mensen zetten daar massaal bijenkorven neer. Dat is goed voor de natuurlijke leefomgeving, denken ze. Maar: dat is helemaal niet zo. Het is zelfs slecht. Dat blijkt uit onderzoek van Franse wetenschappers die drie jaar lang in Parijse plantsoenen lagen om de bijen daar van dichtbij te bestuderen. Een reportage correspondent Frank Renout. 

En we praten over door met Sonne Copijn is van de Bee Foundation. Zij legt uit waarom het slecht gaat met de bij en wat we hier tegen kunnen doen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1