appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

'Het duurt allemaal veel te lang'

woensdag 11 januari 2017, 07:09 uur

Een aantal machinisten en conducteurs verzamelt zich vanmiddag voor het hoofdkantoor van de NS in Utrecht voor een werkoverleg. Het Amsterdams Machinisten Kollectief heeft collega's opgeroepen bij het overleg aanwezig te zijn om hun ongenoegen te uiten over de diensten die ze moeten rijden. De vakbonden zijn niet bij de actie betrokken. 

Er is grote onvrede over de manier waarop het rijdend personeel moet werken. Er is weinig variatie in de routes. Dat zou in december door de nieuwe dienstregeling beter worden. Dat is niet gebeurd, zegt Dick van der Meulen, woordvoerder van de conducteurs die actie voeren. NS zegt hierover nog met de bonden te spreken. "Maar het duurt allemaal veel te lang. Wij willen druk op de ketel zetten, ze moeten gewoon opschieten."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1