appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

NOS Radio 1 Journaal

'Ze konden jarenlang hun gang gaan'

woensdag 11 januari 2017, 07:01 uur

Italiaanse hackers hebben e-mailverkeer van president Draghi van de Europese Centrale Bank onderschept. Bij de cyberspionage hadden de daders het ook voorzien op politici, regeringsinstellingen en zakenlieden. Ook het e-mailaccount van de Italiaanse oud-premier Renzi werd gehackt. 

Uit stukken van de rechtbank in Rome blijkt dat de hackers e-mails konden lezen van zo'n 18.000 adressen. De mails die zij van Draghi had gehackt, waren uit de tijd dat die nog de hoogste baas was van de Italiaanse centrale bank. Draghi werd in 2011 directeur van de ECB. 
Correspondent Rop Zoutberg vertelt hoe justitie hen op het spoor is gekomen en wat er over ze bekend is.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1