appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

'Nieuwe bouwregels pakken beroerd uit voor mensen met een beperking'

maandag 12 december 2016, 06:30 uur

Het is nu al moeilijk voor ouderen en mensen met een beperking om een aangepaste woning te krijgen. Belangenorganisaties zijn bang dat het alleen maar moeilijker wordt als het kabinet regels schrapt die woningen makkelijk toegankelijk en aanpasbaar maken. 

Daarom sturen zij vandaag een brandbrief naar het kabinet, zegt Illya Soffer van belangenorganisatie Iederin. Het kabinet wil de huidige regels schrappen ten aanzien de deurbreedte, drempels, buitenruimte en de omvang van toiletten. "Dat betekent dat mensen die in een rolstoel zitten, maar ook mensen die een rollator hebben of zich moeilijk bewegen, nog moeilijker hun huis in of uit kunnen of  bijvoorbeeld op bezoek kunnen bij anderen."

Minister Blok wil deze regels versoepelen en het overlaten aan de markt. "Maar wij geloven helemaal niet dat dat gaat werken", zegt Soffer.

Lees hier het hele verhaal. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1