appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en Gert-Jan Segers (CU)

zaterdag 25 februari 2017, 13:09 uur

Dijsselbloem: 'Unilever, bescherm jezelf'

DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken".

Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf."

Onlangs deed het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz een bod van 134 miljard euro op de Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelengigant. Dat bod werd afgewezen en ingetrokken.

Unilever liet daarna weten grondig te gaan onderzoeken welke opties het heeft om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders dan nu het geval is. Dijsselbloem: ,, Durf je korte-termijnaandeelhouders te weerstaan. Durf tegen hen te zeggen: ik ga niet dat lange-termijnperspectief loslaten en zo nodig bescherm ik mijzelf tegen dit type agressieve overnames".

Investeerders van drie Nederlandse pensioenfondsen riepen Unilever op wel duurzaam te blijven. Zij waarschuwen dat ze als grote beleggers nadrukkelijk in de gaten houden hoe bedrijven waarin ze investeren omgaan met milieu en maatschappij. Unilever deed dat tot nu toe prima, maar moet dat wel vasthouden, aldus de drie investeerders.

-----------------------------------------------------------------------

KAMERBREED LIVE VANUIT DE BIBLIOTHEEK IN DEN HAAG

De Tweede Kamer is met reces en met nog minder dan drie weken tot aan de verkiezingen staat Kamerbreed volledig in het teken van de verkiezingscampagne.

Kees Boonman ontvangt de komende weken lijsttrekkers en kandidaat-Kamerleden. De uitzendingen komen rechtstreeks vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Luisteraars kunnen de uitzending bijwonen.

Zaterdag 25 februari waren te gast: Gert-Jan Segers, lijsttrekker van de ChristenUnie, en Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën en nummer 3 op de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

Kees Boonman sprak met hen over hun plannen voor Nederland. Over de Nederlandse identiteit en over polarisatie in het politieke en maatschappelijke debat. En wat moet er gebeuren op het terrein van economie en arbeidsmarkt? Een debat over normen en waarden en over (on)zekerheid over werk en inkomen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1