appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

"Ik heb veel geleend, ben 20 jaar en zit met zo'n tienduizend euro schuld"

donderdag 10 november 2016, 07:01 uur

Jongeren die een opleiding volgen en een grote schuld hebben hoeven zich in Friesland en Groningen even geen zorgen te maken over de aflossing daarvan. Ze mogen eerst hun studie afmaken, en dat betekent dat incassobureaus zich pas weer kunnen melden als er een diploma is behaald. D66 wil dat deze proef wordt uitgebreid naar het hele land. 

Verslaggever Matthijs Holtrop ging naar Leeuwarden om te praten met Kelly die schulden heeft maar nu een opleiding autotechniek volgt. 

Vervolgens praten we door met Marleen van der Kolk van Stichting Zwerfjongeren Nederland. Zij vertelt hoe trots ze is nadat ze het verhaal van Kelly hoort. "Fijn dat er weer orde en perspectief in haar leven is."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1