appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Mogelijk pensioenen van miljoenen Nederlanders verlaagd

donderdag 20 oktober 2016, 06:02 uur

De kans blijft bestaan dat sommige pensioenfondsen moeten korten op de pensioenen. Uit de resultaten over de afgelopen drie maanden blijkt dat de fondsen veel last houden van de lage rente. Daardoor kunnen ze moeilijk voldoen aan de verplichte dekkingsgraad, het bedrag dat de fondsen in kas moeten hebben om de pensioenen te kunnen blijven betalen. 

De dekkingsgraad moet eind december op orde zijn, anders moet er worden gekort op de pensioenen. Maar mogelijk geeft het kabinet de fondsen nog langer de tijd. Nik Wouters van de economieredactie schoof vanochtend aan in de studio van het NOS Radio 1 Journaal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1