appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Veel hogere stijging 'eerste' zorgpremie DSW dan minister dacht

dinsdag 27 september 2016, 08:00 uur

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie voor de basisverzekering met 9,25 euro per maand. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde premiestijging van 3,50 euro, waarvan minister Schippers uitging bij de presentatie van haar begroting vorige week. 

In de eerste video spreken we Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW. Hij legt uit waarom de premie wordt verhoogd. 
Vervolgens praten we met Wim de Groot. Hij is gezondheidseconoom aan de universiteit van Maastricht. Denkt hij dat grote verzekeraars gaan volgen? 
In de laatste video kunt u het gesprek met Dianda Veldman terugluisteren. Zij is directeur van Patiëntenfederatie Nederland en is kwaad over de aangekondigde verhoging van de zorgpremie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1