appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Lichtpuntje voor noodlijdende drukkerijsector

donderdag 22 september 2016, 06:02 uur

Jarenlang was het kommer en kwel in de drukkerijsector, met ook heel veel faillissementen. Maar aan al die somberheid lijkt dit jaar een einde te komen. Uit een rapport van ABN Amro blijkt dat de omzet in de eerste helft van dit jaar weer een kleine plus vertoont van ruim 1 procent; het beste resultaat voor de sector sinds 2007.

Aanjager van de groei zijn de internetdrukkerijen zoals Pim Print in Roelofarendsveen. "Er zijn in de afgelopen crisisjaren veel drukkerijen failliet gegaan; toch vaak de bedrijven die in ontwikkeling stilstonden."

In aansluiting daarop vertelt Sonny Duijn, sectoreconoom bij ABN Amro, meer over het rapport.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1