appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

'Informatie over kwaliteit van de zorg moet ook openbaar worden'

woensdag 3 augustus 2016, 07:01 uur

Zorgverzekeraar CZ heeft de tarief-afspraken met zorgverleners openbaar gemaakt. Daardoor kunnen patiënten de prijzen van behandelingen bij verschillende ziekenhuizen vergelijken. Het is een verstandige stap, zegt de Marie-José van Gardingen van CZ.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is niet blij. Zij vinden het publiceren van de tarieven slecht voor de concurrentie. Ze vrezen dat de marktwerking wordt verstoord en dat de prijzen nu juist stijgen. Thom Meens van de Patiëntenfederatie Nederland licht toe. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1