appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Trump belooft aanhang om 'Amerika weer sterk en veilig te maken'

vrijdag 22 juli 2016, 07:17 uur

Donald Trump (70) heeft zijn nominatie voor het Amerikaanse presidentschap aanvaard. De Republikein richtte zich in zijn acceptatiespeech op het gevoel onder Amerikanen dat hun land steeds minder aanzien heeft en beloofde harde actie te nemen om, waar nodig, de bevolking te beschermen.

"Law and order", was een terugkerende passage in zijn betoog. Trump werd aangekondigd door zijn dochter Ivanka, die hem prees "om zijn behulpzaamheid". Nadat Trump zijn nominatie had geaccepteerd, scandeerde de zaal 'USA, USA'.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1