appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Couppoging leidt weer tot spanningen in Rotterdam

maandag 18 juli 2016, 07:57 uur

In Rotterdam zijn opnieuw spanningen geweest tussen aanhangers van de Turkse president Erdogan en journalisten. Verslaggevers kregen te maken met woede en agressie. Enkelen zijn door de Erdogan-aanhangers bedreigd.

Het incident speelde zich af bij een gebouw van de Stichting Nida. Die heeft banden met de Gülen-beweging, die door Erdogan verantwoordelijk wordt gehouden voor de couppoging van vrijdag. Enkele tientallen Erdogan-aanhangers kwamen vanavond bij de stichting verhaal halen. De groepen hebben uiteindelijk onder politiebegeleiding met elkaar gesproken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1