appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Burn-out treft vooral vrouwelijke manager

woensdag 6 juli 2016, 07:46 uur

Vrouwelijke managers ervaren vaker burn-outklachten dan mannen met dat beroep. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek had vorig jaar 14 procent van de vrouwelijke managers klachten als extreme vermoeidheid aan het eind van de werkdag. Onder mannen was dat 10 procent.


In Nederland zijn er zo’n 350.000 mensen die als manager werken. De mensen met burn-outklachten zeggen bijvoorbeeld dat ze zich compleet uitgeput voelen door hun werk en dat het veel van hen vergt om de hele dag met mensen te werken. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1