appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Brussel komt met richtlijnen voor bedrijven als Uber en Airbnb.

donderdag 2 juni 2016, 07:02 uur

Uber en AirBnB zijn misschien wel dé iconen van de deeleconomie. En daar is niet iedereen blij mee. Ze zijn flinke concurrentie voor taxibedrijven en hoteliers. In veel Europese steden komen gemeentebesturen in actie om de 'oude' economie een beetje te beschermen tegen de snel groeiende 'nieuwe' economie. 

Vanmiddag wordt rapportage verwacht. Maar volgens correspondent Thomas Spekschoor vindt de Europese Commissie in Brussel dat die steden niet te krampachtig moeten doen.

Laurens Ivens is wethouder Bouwen en Wonen in Amsterdam in NOS Radio 1 Journaal. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1