appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Vier doden door noodweer in Zuid-Duitsland

donderdag 2 juni 2016, 06:02 uur

Bij overstromingen in Zuid-Duitsland zijn vier mensen omgekomen. Drie van hen werden door duikers gevonden in een ondergelopen huis in Simbach am Inn, de vierde dode viel in het naburige Julbach.

In Simbach zaten 250 leerlingen de hele dag vast in een school. Een asielzoekerscentrum moest worden ontruimd. Wegen en bruggen zijn zwaar beschadigd. Het politiebureau moest worden ontruimd: het water stond metershoog in het gebouw. Volgens de eerste schattingen loopt de schade in de miljoenen euro's. 

Noodtoestand

Ook in andere plaatsen in Beieren traden door zware regenbuien rivieren buiten hun oevers. In sommige plaatsen werd de noodtoestand uitgeroepen. 

Volgens de burgemeester van het dorp Triftern verslechterde de situatie in zeer korte tijd. De hele dorpskern kwam onder water te staan. 250 kinderen zaten de hele dag vast in een sporthal. Toen het water zakte, kreeg de brandweer de gelegenheid om kelders leeg te pompen.

Gertske de Bruijn van Rijkswaterstaat in NOS Radio 1 Journaal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1