appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Uber: een van de grootste beursgangen ooit

vrijdag 10 mei 2019

Feest bij Uber vandaag, want het van oorsprong Amerikaanse bedrijf gaat naar de beurs in New York. Uber - dat totnutoe alleen maar verlies draaide - denkt met de beursgang meer dan 7 miljard dollar op te halen. Tegelijkertijd gaan boze taxichauffeurs van Uber vandaag in Amsterdam opnieuw protesteren, omdat ze vinden dat ze te weinig betaald krijgen. Verslaggever Jeroen Schutijser bestelde via de app een taxi.


De beursgang van Uber moet het bedrijf en de aandeelhouders dus miljarden opleveren. Maar die hoge verwachtingen worden door analisten getemperd omdat het bedrijf nog steeds fors verlies lijdt. Een beursgang levert vaak veel geld op, maar niet altijd.

Wim van Zwanenburg, beleggingsstrateeg en beurscommentator bij Stroeve Lemberger Vermogensbeheer, vertelt daar over. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1