appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Vanaf volgend jaar gratis spiraaltje na abortus

donderdag 5 december 2019

Vrouwen die een abortus hebben ondergaan, kunnen vanaf komend jaar gratis een spiraaltje laten plaatsen in de abortuskliniek. Dat heeft minister De Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer laten weten.

In Nederland worden jaarlijks zo'n 30.000 abortussen uitgevoerd. Een derde daarvan is niet de eerste die een vrouw ondergaat, maar bijvoorbeeld de tweede of derde. "Wij hebben gekeken hoe we dat kunnen terugdringen", zegt De Jonge. "Het gaat dus om vrouwen die anders mogelijkerwijs vaker zouden terugkomen." Politiek verslaggever Lars Geerts spreekt met De Jonge.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1