appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Dodelijke protesten Nicaragua hebben effect: president schrapt hervormingen

maandag 23 april 2018

De omstreden hervorming van het socialezekerheidsstelsel in Nicaragua, die leidde tot massale protesten, wordt geschrapt. Dat heeft president Ortega zondagavond gezegd in een toespraak op televisie.

Volgens Ortega heeft het bestuur van het socialezekerheidsstelsel van het Midden-Amerikaanse land besloten dat de nieuwe wet, waarin de sociale premies worden verhoogd en tegelijkertijd de pensioenuitkeringen worden gekort, wordt teruggetrokken. De wet werd vorige week ingevoerd.

De wet leidde tot felle protesten in Nicaragua. De afgelopen dagen vielen daarbij zeker tien doden, onder wie een journalist. Zaterdagavond liet Ortega voor het eerst sinds de protesten van zich horen. In een televisietoespraak zei hij te willen onderhandelen over de hervormingen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1