appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

NOS Radio 1 Journaal

Voorlopig geen grote moskee in Gouda

donderdag 9 juli 2015, 07:01 uur

Het plan voor een grote moskee in Gouda gaat niet door. Bij de stemming in de gemeenteraad waren 17 raadsleden voor en 18 tegen. Het was eerst de bedoeling dat er in de moskee ruimte zou komen voor 45-honderd mensen. Buurtbewoners in Gouda verzetten zich daartegen en het plan werd teruggebracht tot 900. 

Een extreem-rechtse actiegroep intimideerde raadsleden die voor wilden stemmen en het plan is nu van de baan. Die dreigementen kunnen wel eens een rol hebben gespeeld, denkt de partij Gouda Positief.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1