appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

App tegen spookfiles op A58

donderdag 26 maart 2015, 06:45 uur

Automobilisten staan regelmatig in een spookfile. Een opstopping die ontstaat doordat iemand onverwachts remt, waarna langzaam maar zeker iedereen stil komt te staan, terwijl er op de weg eigenlijk niets aan de hand is. Een onnodige file dus. De provincie Brabant is bezig met een proef om de spookfiles te elimineren. Maar er zijn nog onvoldoende proefkonijnen.


Floris de Werk, tester van de app tegen spookfiles op de A58, de snelweg Eindhoven-Tilburg v.v. Autoverslaggever Louis Dekker.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1