appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Avicii vanuit Dom Utrecht gaat de wereld rond

maandag 23 april 2018

Afgelopen zaterdag speelde stadsbeiaardier Malgosia Fiebig op het carillon van de Dom in Utrecht verschillende nummers van de plotseling overleden DJ Avicii. Fiebig speelt vaker in op nieuwsgebeurtenissen, bijvoorbeeld na het overlijden van David Bowie en Prince of tijdens Koningsdag.

Beelden van de 'middeleeuwse' versie van het Avicii-nummer Wake me up zijn de wereld overgegaan en onder meer opgepikt door CNN, BBC en La Stampa. 

Het is niet eenvoudig om een beatnummer als die van Avicii akoestisch op het carillon te spelen, volgens Fiebig. Maar het resultaat mag er zijn: beluister hier de drie covers van Avicii.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1