appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Burgemeester Krikke betreurt onduidelijkheid na steekincident

vrijdag 18 mei 2018

Burgemeester Krikke van Den Haag erkent dat de communicatie na het steekincident in Den Haag op Bevrijdingsdag niet goed was. Ze betreurt het dat de anonieme melding over de terroristische plannen van de verdachte niet meteen bij haar bekend was. De burgemeester legde gisteravond in de Haagse gemeenteraad verantwoording af voor de onduidelijkheid na de steekpartij.

Krikke zei daar dat het verkeerd was dat de verdachte, Malek F., aanvankelijk vooral als verwarde man is bestempeld. Het was volgens haar niet de bedoeling om zo een terroristisch motief uit te sluiten en ze trekt zich de onduidelijkheid die is ontstaan aan. "Ik betreur het dat mijn woorden een verkeerd licht op de zaak hebben geworpen."

Op 7 mei hoorde de burgemeester naar eigen zeggen pas van de anonieme melding. Dat kwam volgens haar door een menselijke fout: de informatie was niet in het politiesysteem verwerkt. Krikke zegt dat ze er "verschrikkelijk van baalde" dat ze een paar dagen na de steekpartij pas hoorde van de melding en het onderzoek dat daarnaar is begonnen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1