appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Apache ramt hoogspanning: avond geen stroom rondom Culemborg

dinsdag 14 november 2017

In Culemborg en omgeving hebben alle huishoudens weer stroom. 24.000 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten nadat gisteravond een Apache-helikopter tegen een bliksemdraad van een hoogspanningsmast was gevlogen.

Rond 00.30 uur bracht netbeheerder Liander de spanning weer terug op elektriciteitsnetwerk.

Deze plaatsen hadden volgens Liander (deels) geen stroom

Het ongeluk met de helikopter gebeurde in Zoelmond. Het gaat om een Apache van de luchtmacht die bezig was met een oefening, die nog de hele week zou duren. De helikopter had de bliksemdraden geraakt. Die draden kwamen over de hoogspanningslijnen te liggen.

Lees meer op NOS.nl.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1