appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Nog veel kindhuwelijken in Indonesië, maar dat verandert misschien

dinsdag 17 april 2018

Een verloving tussen een 14-jarig meisje en een 15-jarig jongetje. En vorige week nog de blije aankondiging van de bruiloft tussen een 30-jarige man en een basisschoolleerling. Dit soort relaties leidt in Indonesië opnieuw tot felle discussie. De bevolking is klaar met een zoveelste kindhuwelijk en eist actie van de overheid om dit voortaan te voorkomen.

"Meer dan 10 procent van de huwelijken zijn kindhuwelijken", zegt correspondent Michel Maas. "Eigenlijk is de minimumleeftijd 16 jaar voor meisjes en 19 jaar voor jongens, maar voor een kindhuwelijk krijgen mensen nu relatief makkelijk dispensatie."

Maas ziet dat steeds meer mensen zich tegen het kindhuwelijk keren. Er gaan stemmen om op de minimumleeftijd strenger te handhaven. "Eigenlijk moet die leeftijd ook omhoog. De minister voor Kinderbescherming zet zich hier sinds kort voor in."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1