appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

NOS Radio 1 Journaal

Stand.nl: De politie moet standaard uitgerust worden met een stroomstootwapen

vrijdag 16 november 2018, 09:31 uur

De politie wil dat agenten die op 112-meldingen afgaan, standaard een stroomstootwapen bij zich dragen. Dat hebben ze gisteren gevraagd aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Agenten vinden het een bruikbare aanvulling op de wapenstok en pepperspray die ze nu bij zich hebben. Ze zeggen minder te hoeven schieten of de hond in te zetten.

Maar de taser is niet onomstreden. Amnesty International vindt dat dit wapen alleen gebruikt zou moeten worden door speciaal getrainde eenheden. Het kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Door agenten op straat hiermee uit te rusten, wordt de drempel om het te gebruiken lager.

Wat vind jij? Is het goed als de politie meer mogelijkheden heeft om de orde te bewaken? Of is zwaarder bewapenen daarvoor niet de oplossing?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1