appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Brussel en Rome op ramkoers: Commissie keurt Italiaanse begroting af

woensdag 24 oktober 2018

De Europese Commissie heeft voor het eerst een begroting van een lidstaat afgewezen. De Italiaanse regering heeft het verzoek gekregen een nieuwe begroting te ontwerpen. Brussel heeft het land daarvoor drie weken de tijd gegeven.

In een reactie zegt vicepremier Salvini dat de Italiaanse regering geen cent laat afpakken door Brussel. De Europese Commissie, maar ook de financiële markten maken zich grote zorgen over de Italiaanse begroting. 

Wie gaat deze 'Chicken game' winnen? We vragen het aan Italiëkenner Donatello Piras.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1