appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

NOS Radio 1 Journaal

Stand.nl: Femke Halsema is een logische keuze als burgemeester van Amsterdam

donderdag 28 juni 2018, 09:33 uur

‘Trots, blij en nederig’, dat is Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amsterdam. De voormalig GroenLinks-boegbeeld, publicist, parttime bestuurder bij verschillende instellingen was al langer in beeld als kandidaat. De benoeming verliep overigens niet vlekkeloos: vorige maand werd de vacature opnieuw opengesteld omdat er te weinig geschikte kandidaten zouden zijn. 
Femke Halsema zou binnen de Amsterdamse vertrouwenscommissie grote weerstand op roepen, dat lekte vorige week uit. Ze zou met name bestuurlijke ervaring op gemeentelijk niveau missen.

Maar volgens Johnas van Lammeren, die de sollicitatiegesprekken namens de raad heeft gevoerd, is Halsema ‘beslist en verbindend’. “Ze kent de stad, de verschillende lagen van de samenleving, de problemen en de uitdagingen door en door.” Daarnaast is GroenLinks natuurlijk de grootste partij in de hoofdstad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1