appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Hoofdgast: Evert ten Napel over het "kicken" TT Assen

vrijdag 23 juni 2017

Drie dagen staat de motor centraal in Drenthe. De 87ste TT van Assen begint daar vandaag. 

Vaste bezoeker en lid van de Vrienden van TT Assen is oud NOS-collega Evert ten Napel. Dit jaar gaat hij ook. En hoe anders dan op de motor. "Jaaa, dat hoort zo."

En dan rijdt hij tussen alle anderen in een lange stoet naar de TT. Op de laatste dag is er ook een gezamenlijke rit terug, maar daar doet hij niet aan mee. "Op de terugweg gaan ze gek doen. Op hun achterste wiel rijden. Sommigen denken dan dat ze Valentino Rossi zijn. Gekke dingen. Doe ik niet aan mee.”

Maar lekker op de motor rijden, doet Ten Napel nog graag: "Ik heb 1 keer een rondje op het circuit gereden." En in oktober mag hij weer een bezoek brengen aan het circuit met zijn motorclub. "Ik denk dat ik (motorlegendes) Wil Hartog of Egbert Streuer mee vraag, ook vrienden van het circuit. Maar we moeten dan wel achter een voorrijder blijven: je krijgt namelijk al heel snel het gevoel dat je ook wel zo snel kunt, maar daar vergis je je in."

Het evenement begint vandaag en duurt drie dagen. Er zijn al veel bezoekers in Assen. "Het is het grootste sportevenement van Nederland. Dat wordt weleens vergeten. Bij een wedstrijd van Ajax komen wel eens 50.000 mensen, hier komen honderdduizenden!"

Maar hoe fantastisch hij het evenement ook vindt, de wedstrijd zelf volgt Ten Napel liever thuis: "Het is mij te druk, en je zit dan maar op 1 plek. Thuis ziet de race er prachtig en gelikt uit."


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1