appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Wonen in een tiny house in Den Bosch

vrijdag 7 juli 2017

In Den Bosch is een terrein ingericht met verschillende woonvormen. Jongeren en starters kunnen er zelf een huis bouwen voor zo'n 5000 euro. Ook is het mogelijk om een tiny house te kopen: een klein huis van zo'n vijftien vierkante meter. Het project wordt gesteund door de gemeente. Op het terrein is vanmiddag een bijeenkomst om te praten over de resultaten. Verslaggever Martijn van der Zande nam er een kijkje. 

Vervolgens praten we door met Peter Boelhouwer. Hij is hoogleraar woningbouw aan de Technische Universiteit in Delft. Hij vertelt dat het een heel bijzonder project is. Volgens hem zou het goed zijn als er regelvrije zones zouden komen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1