appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

Diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije internationaal in het nieuws

maandag 13 maart 2017

Rotterdam was dit weekend wereldnieuws. De ongewenste komst van de Turkse minister van familiezaken zorgde voor grote ophef in de stad op zaterdagavond. Grote groepen Turkse Nederlanders gingen naar het Turkse consulaat. 

De impasse daar duurde urenlang. Uiteindelijk werd de Turkse minister naar de grens begeleid. Demonstranten gingen daarna de confrontatie aan met de Mobiele Eenheid. Die beelden gingen de hele wereld over. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1