appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Radio 1 Journaal

Luister terug

'Pijnlijk om te zien dat de kranten grotendeels niet bij het wk honkbal zijn'

maandag 20 maart 2017

Aankomende nacht speelt het Nederlandse honkbalteam in de halve finale van de World Baseball Classic; het officieuze WK honkbal. Nederland speelt tegen Puerto Rico dat tot nu toe ongeslagen is in dit toernooi.

Maarten Kolsloot, sportjournalist en honkballiefhebber vertelt over hoe het kan dat honkbal niet heel erg leeft in Nederland. "Het wordt eigenlijk alleen maar pijnlijker. In 2011 haalden we de wereldtitel, in 2013 waren er gigantisch goede prestaties in de halve finale. Het enthousiasme is eigenlijk een beetje ingestort. De kranten zijn er dit jaar grotendeels niet bij in Los Angeles."

Dat is pijnlijk om te zien, zegt Kolsoot. "Welke Nederlandse sportploeg haalt al wk na wk de halve finale of beter? Dat bestaat bijna niet. De verklaring zit een beetje in het seizoen. Maar het is wel merkwaardig. Want dit team is zo goed."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1