appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog op Morgen

Presentator: Marcia Luyten

Luister terug

Racisme in de Braziliaanse samenleving

zaterdag 21 november 2020

In Brazilië zijn mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen racisme. Aanleiding is de gewelddadige dood van een zwarte man in Porto Allegre. Joao Alberto Silveira Freitas werd in een supermarkt na een woordenwisseling met een caissière door twee witte medewerkers meerdere keren in zijn gezicht geslagen en in een wurggreep wordt gehouden. Bewakers lieten hem pas los nadat hij paars was aangelopen.

We spreken met Kees Koonings, hoogleraar Brazilië-studies aan de Universiteit van Amsterdam, over racisme in 'regenboognatie' Brazilië.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1