appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

NOS Met het Oog op Morgen

Presentator: Lucella Carasso

Luister terug

De geschiedenis van Blackface

zaterdag 21 september 2019

De Canadese premier Trudeau moest deze week diep door het stof na het opduiken van een blackface-video. Daarop is hij volledig zwart geschminkt te zien. Eerder doken ook al twee blackface-foto's van hem op.

De zaak ligt uiterst gevoelig in het land, waar net als in de Verenigde Staten blackface het zwart schminken van het gezicht door velen als racistisch wordt gezien.

Karwan Fatah-Black, historicus aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in koloniale geschiedenis, vertelt over de historie van het fenomeen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1