appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog Op Morgen

Wat zeggen de aanslagen op de AfD over de politieke cultuur in Duitsland?

dinsdag 8 januari 2019, 23:03 uur

Een landelijk politicus van het rechts-populistische Alternative für Deutschland is gisteren in Bremen zwaargewond geraakt bij een aanval. Volgens de AfD werd Bondsdaglid Frank Magnitz door drie gemaskerde personen belaagd met een balk en geschopt toen hij op de grond lag.

Zwaargewond werd Magnitz opgenomen in het ziekenhuis. Woordvoerder Meuthen zette aangeslagen een bloedige foto van hem online en zegt dat Magnitz "halfdood" is geslagen. Zijn partij spreekt van een moordaanslag. De politie gaat uit van een politiek motief.

Wat zeggen de aanslagen op de AfD over de politieke cultuur in Duitsland? 

Jacco Pekelder is historicus aan de Universiteit Utrecht en komt hierover praten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1