appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

NOS Met het Oog op Morgen

Luister terug

Amsterdam wil af van grote aantallen toeristen

zaterdag 11 januari 2020

Het zal in menig Amsterdams huishouden wat gezucht en gesteun hebben veroorzaakt: deze week opende het grootste hotel van Amsterdam haar deuren. De stad probeert al jaren het aantal toeristen te verminderen. Zonder succes. En dat terwijl ze op andere plekken in Nederland staan de springen om diezelfde toeristen.

We praten erover met toerisme-expert Stephen Hodes. Gerda Luchtenberg vrijwilligster van het Sallands Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg. Haar museum probeert meer toeristen naar het oosten te trekken.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1