appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog Op Morgen

Vluchtelingen in Duitsland eerder aan het werk

zondag 2 september 2018, 00:03 uur

Wir schaffen das, zei bondskanselier Angela Merkel in 2015 tijdens de grote vluchtelingencrisis. 'Wij kunnen deze mensen opvangen en een toekomst helpen opbouwen' was het Leitmotiv.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en - in vergelijking met Nederland - heeft in Duitsland een behoorlijk aantal nieuwkomers een baan gevonden. Volgens Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut ligt het aan een verschil van mentaliteit tussen Duitsland en Nederland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1