appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog Op Morgen

Rekenkamer: Defensie kan missie Mali maar ternauwernood aan

woensdag 13 juni 2018, 23:52 uur

De Nederlandse militaire missie in Mali wordt met veel improvisatie ternauwernood in stand gehouden. Dat is het harde oordeel van de Algemene Rekenkamer. De inzet van 250 Nederlandse blauwhelmen in het Afrikaanse land trekt bovendien een wel erg grote wissel op de gehele krijgsmacht.

Gisteren werd bekend dat het kabinet de missie in 2019, na vier jaar, wil beëindigen. De prioriteiten worden verlegd naar missies in Afghanistan en Irak.

Volgens de Rekenkamer is er van alles mis met de missie in Mali. Er is gebrek aan materieel, onderdelen zijn kapot en er is onvoldoende getraind.

President van de Rekenkamer Arno Visser is in de studio en D66-Kamerlid Belhaj reageert.

Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1