appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

NOS Met het Oog Op Morgen

Eerste symposium over misofonie

vrijdag 23 maart 2018, 00:01 uur

In Amsterdam was vandaag een symposium over misofonie, het eerste ooit in Nederland. Misofonie komt van het Griekse woord misos, 'haat'. En phoné, 'geluid'. Het is het fenomeen waarbij onschuldige geluiden heftige gevoelens oproepen van irritatie, walging. 

In de studio zijn psychiater Damiaan Denys en Tineke Winterberg, voorzitter van de Vereniging Misofonie Nederland te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1