appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Met het Oog Op Morgen

Live in het Oog: Karsu

vrijdag 5 januari 2018, 23:08 uur

Karsu, winnaar van de Edison Jazzism Publieksprijs 2016, gaat weer de theaters in.

In haar nieuwe programma Karsu plays Atlantic Records vertelt ze het verhaal van Ahmet Ertegün, een Turkse ambassadeurszoon en de oprichter van Atlantic Records zeventig jaar geleden. Een jonge man die de destijds geldende conventies aan zijn laars lapte en mensen door middel van muziek wilde verbinden. 

Hij stond aan de wieg van de carrières van o.a. Ray Charles, Aretha Franklin, The Rolling Stones en Cher. In Karsu plays Atlantic Records maakt Karsu, zoals we van haar gewend zijn uiteraard op geheel eigen wijze, een muzikale reis door Ertegüns geschiedenis. 

De voorstelling is vanaf februari tot half mei te zien door het hele land. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1