appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog op Morgen

Presentator: Coen Verbraak

Luister terug

Koninklijke toespraken in tijden van crisis

vrijdag 20 maart 2020

Koning Willem-Alexander sprak vanavond het volk toe over de coronacrisis. Een bijzondere toespraak, want het gebeurt zelden dat de Nederlandse vorst het land toespreekt.

Met filosoof en hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam Damiaan Denys bespreken we de speech van de koning.

Ook duiken we in de geschiedenis van koninklijke toespraken, met Willem van der Ham, onderzoeker van de Watersnoodramp in 1953, en Norayda Plantyn, die haar vader verloor bij de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1