appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog op Morgen

Luister terug

Wat is er na 150 jaar nog over van Das Kapital?

zaterdag 30 september 2017

Het is 150 jaar geleden dat het eerste deel van Das Kapital van Karl Marx verscheen. De Duitse denker had één doel: de onderdrukte arbeidsklasse bevrijden van het kapitalisme. Wat is er vandaag de dag eigenlijk over van dat marxistische gedachtegoed?

We praten erover met Pepijn Brandon, senior onderzoeker aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam en universitair docent geschiedenis aan de VU. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1