appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

NOS Met het Oog op Morgen

Luister terug

Operatie Keystone: Nederlandse verzetstrijders in een spookleger

maandag 11 december 2017

Morgen verschijnt het boek Operatie Keystone, een onthullend boek over inzet Nederlanders bij de Britse special forces in WO II. De kinderen en weduwen van deze Nederlandse SAS'ers nemen het boek morgen in het Verzetsmuseum in ontvangst. 

Auteurs Jeoffrey van Woensel en Rende van de Kamp zijn vanavond te gast in het Oog. Zij beschrijven in het boek voor het eerst hoe een groep jonge Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog dienst nam bij de Special Air Service (de SAS), ook wel het spookleger genoemd vanwege zijn spectaculaire acties achter de linies. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1