appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

NOS Langs de Lijn

Presentator: Annette van Trigt

Basketbal is 'zurück'

zondag 7 juni 2020

Veel Nederlandse basketballers zullen dit weekend likkebaardend naar Duitsland hebben gekeken. Daar wordt namelijk weer gebasketbald. En de Nederlander Leon Williams speelt mee.

Williams is eigenlijk speler van de Groningse club Donar, maar in Nederland wordt vanwege corona niet gespeeld. En dus is Williams deze maand naar Duitsland verhuisd. Met z'n club BG Göttingen is hij nu in München. Daar wordt de Bundesliga alsnog afgewerkt in toernooivorm.

"Het was wel leuk, maar het was anders. Veel spelers hebben niet goed kunnen trainen. Maar goed, het voelde wel weer goed om op het veld te staan."

Veel kenners hadden verwacht dat Göttingen alles zou verliezen in dit toernooi. Maar dat was een slechte voorspelling. De ploeg van Williams won met 89-78 van Crailsheim Merlins. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1