appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven

NOS Langs de Lijn

Jackie Groenen debuteert in Engelse recordwedstrijd

zaterdag 7 september 2019, 22:21 uur

In Engeland is vandaag bij de start van de competitie het bezoekersrecord voor een wedstrijd in de Super League, de premier league voor vrouwen, dik verbroken.

Het oude record stond op iets meer dan 5.000 bezoekers. In het Etihad Stadium in Manchester kwamen vandaag ruim 31.000 fans naar de stadsderby: Manchester City tegen Manchester United. Het was voor het eerst dat die derby bij de vrouwen op het hoogste niveau werd gespeeld, want United promoveerde afgelopen jaar pas naar de Super League. Bij Manchester United debuteerde international Jackie Groenen. In Langs de Lijn blikt ze terug op haar debuut.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1