appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Nooit Meer Slapen - Rosanne Philippens en Jonah Falke - uitzending van 24-05-2019

vrijdag 24 mei 2019, 00:00 uur

Violist Rosanne Philippens speelde als solist onder andere met het Noord-Nederlands Orkest, het Hermitage State Orchestra te Sint Petersburg en het Stuttgart Philharmoniker. In mei soleert ze met het Residentie Orkest in de Vijfde van Mahler. Pieter van der Wielen praat met Rosanne Philippens. In het tweede uur is kunstenaar en schrijver Jonah Falke te gast in De Favorieten. Daarna hoor je de eerste aflevering van een podcastreeks over Maarten Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Fleurine en Sjarrel de Charon - uitzending van 23-05-2019

donderdag 23 mei 2019, 00:00 uur

Jazzzangeres Fleurine toert over de hele wereld en haalt haar inspiratie onder andere uit de Braziliaanse muziektraditie. Nu doet ze Nederland weer aan om te spelen op het North Sea Jazz Festival. Pieter van der Wielen praat met Fleurine. In het tweede uur is Facebook-klokkenluider Sjarrel de Charon te gast in De Favorieten en is er een speciale Cannes-editie van Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - Frits Abrahams en Aafke Romeijn - uitzending van 22-05-2019

woensdag 22 mei 2019, 00:00 uur

De columns van journalist Frits Abrahams werden al eerder gebundeld, zoals die over Franz Kafka in 'Dagen met Kafka'. Nu is daar 'Met de kat naar bed', waarin hij op luchtige, humoristische manier schrijft hoe hij onder het dictatoriale regime van zijn kat gebukt gaat. Muzikant en schrijver Aafke Romeijn is vanwege haar nieuwe album 'M' in het tweede uur te gast in De Favorieten. Daarna hoor je een nieuwe aflevering van de podcast Ansicht en neemt Achter de Schermen je mee naar het boerenleven met theaterstuk Maalkop.

Nooit Meer Slapen - Philipp Blom en Annemarie Postma - uitzending van 21-05-2019

dinsdag 21 mei 2019, 00:00 uur

Schrijver en historicus Philipp Blom put regelmatig uit het verleden om een scherpe blik op het heden te formuleren. In zijn nieuwste roman 'Een Italiaanse Reis' vertelt Blom de reis van een eeuwenoude viool door tijd en ruimte. Pieter van der Wielen praat met Philipp Blom. In het tweede uur is journalist Annemarie Postma, die het boek 'Oranje Leeuwinnen' schreef, te gast in De Favorieten en hoor je het tweede deel van de Sunny Home over Maarten Biesheuvel.

Nooit Meer Slapen - Jack Poels - uitzending van 18-05-2019

zaterdag 18 mei 2019, 00:30 uur

De Limburgse band Rowwen Hèze begon aanvankelijk in het Engels, maar kreeg pas succes toen zanger en gitarist Jack Poels erop stond wat nummers in het Limburgs dialect te zingen. Inmiddels is de band een onmisbaar onderdeel van het Nederlandse muzieklandschap. De band brengt nu een nieuw album uit: 'Voorwaartsch'. Liesbeth Staats praat met Jack Poels. In het tweede uur hoor je het eerste deel van de lange radiodocumentaire Sunny Home over schrijver Maarten Poels.

Nooit Meer Slapen - Ate de Jong en Leon van der Zanden - uitzending van 17-05-2019

vrijdag 17 mei 2019, 00:00 uur

Ate de Jong is regisseur, scenarioschrijver en filmproducent in zowel Nederland als Hollywood. Zo regisseerde hij 'Het Bombardement' en verwezenlijkte hij een aflevering van 'Miami Vice'. In 2016 debuteerde De Jong als auteur en nu komt hij met zijn tweede thriller, 'Onder de rode loper', over de keerzijde van Hollywood. Atze de Vrieze praat met Ate de Jong. Daarna is presentator Leon van der Zanden te gast in de Favorieten en hoor je Hans Hannemann in een nieuwe NMS Live Sessie.

Nooit Meer Slapen - Bert Wagendorp en Barry Smit - uitzending van 16-05-2019

donderdag 16 mei 2019, 00:00 uur

Schrijver en sportverslaggever Bert Wagendorp brak in 2013 door met de roman 'Ventoux' over een groep vrienden waarvan er één tijdens een vakantie overlijdt. Nu is daar het vervolg: 'Ferrara'. Pieter van der Wielen praat met Bert Wagendorp. In het tweede uur deelt schrijver Barry Smit zijn favoriete cultuurmomenten in De Favorieten.

Nooit Meer Slapen - Sjaron Minailo en Jeroen van Loon - uitzending van 15-05-2019

woensdag 15 mei 2019, 00:00 uur

Sjaron Minailo is een operaregisseur en performer. Na zijn opleidingen theater en dramaturgie in zijn geboorteland Israël en aan de UvA richtte hij zijn eigen studio op: Studio Minailo, een laboratorium voor experimentele hedendaagse opera. Nu regisseert hij 'l diluvio universale' voor de Operadagen in Rotterdam. Pieter van der Wielen praat met Sjaron Minailo. In het tweede uur is kunstenaar Jeroen van Loon te gast in De Favorieten en kun je luisteren naar de derde aflevering van de podcast Ansicht.

Nooit Meer Slapen - Jorinde Keesmaat en Joy Wielkens - uitzending van 14-05-2019

dinsdag 14 mei 2019, 00:00 uur

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur. Elfie Tromp is dan de presentator.

Nooit Meer Slapen - Hans Klis en Achter de Schermen met Bartho Braat - uitzending van 11-05-2019

zaterdag 11 mei 2019, 00:30 uur

Hans Klis studeerde scheikunde en begon daarna aan een master journalistiek. Hij schreef voor verschillende Nederlandse bladen over Amerikaanse jonge ondernemingen, over technologie en over popcultuur. In zijn boek Generatie Colombine onderzoekt hij verschillende ‘school shootings’ in Amerika. Hans Klis sprak met nabestaanden en getuigen. Hij geeft podium aan een jongere beweging die zich hard maakt voor een strengere wapenwetgeving. Maar spreekt ook met de beweging die voor vuurwapenbezit is. Over zijn aangrijpende boek spreekt hij met Liesbeth Staats. In het tweede uur volgen we Bartho Braat die vertelt over zijn fascinatie voor Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Oranje Nassau. Een verhaal over verraad, moord en het bespelen van de media.

Nooit Meer Slapen - Jetty Mathurin en Tim Knol - uitzending van 10-05-2019

vrijdag 10 mei 2019, 00:00 uur

Cabaretier, actrice en columnist Jetty Mathurin staat weer op het podium. Ze is te zien als Opoe in de musical ’’t Schaep met de 5 Pooten’. Mathurin spreekt met Liesbeth Staats over haar leven en werk. In het tweede uur is singer-songwriter Tim Knol te gast in De Favorieten, is er een nieuwe NMS Live Sessie met dit keer The Visual, en een reportage over de tentoonstelling 'De Kunst van Brood'.

Nooit Meer Slapen - Vanja Rukavina en Viktor van der Valk - uitzending van 09-05-2019

donderdag 9 mei 2019, 00:00 uur

Acteur Vanja Rukavina speelt in de voorstelling ‘De wereld volgens John’ van Het Nationale Theater. Het stuk vertolkt de boosheid van ‘de normale Nederlander’, die zich steeds meer zou storen aan nieuwkomers, vrouwen en bazen. Pieter van der Wielen praat met Vanja Rukavina. In het tweede uur is filmregisseur Viktor van der Valk te gast in De Favorieten en is er een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - Ronald Rietveld en Emilio Guzman - uitzending van 08-05-2019

woensdag 8 mei 2019, 00:00 uur

Ronald Rietveld werkt met zijn studio RAAAF op het grensvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie. In de komende editie van het Jaarboek Architectuur staan tweeëntwintig verschillende architectonische gebouwen. Eén daarvan is het kunstwerk van RAAAF en Atelier de Lyon. Pieter van de Wielen spreekt met Ronald Rietveld. In het tweede uur is cabaretier en columnist Emilio Guzman te gast in De Favorieten. Daarna is er een nieuwe aflevering van Achter De Schermen over SerVies.

Nooit Meer Slapen - Libris winnaar en Pepijn Lanen - uitzending van 07-05-2019

dinsdag 7 mei 2019, 00:00 uur

Op 6 mei wordt de Libris Literatuurprijs uitgereikt. In de zes voorgaande uitzendingen werd aandacht besteed aan de genomineerde boeken. De winnaar is deze uitzending te gast en zal met Pieter in gesprek gaan over zijn of haar boek en de prijs. In het tweede uur is Pepijn Lanen (Faberyayo), rapper bij De Jeugd Van Tegenwoordig en schrijver, te gast in De Favorieten. Daarna hoor je een nieuwe aflevering van de podcast Ansicht en Dit Zijn De Namen.

Nooit Meer Slapen - Jan van Mersbergen, Mijke van Wijk - uitzending van 04-05-2019

zaterdag 4 mei 2019, 00:30 uur

Schrijver Jan van Mersbergen heeft een nieuw boek geschreven: ‘De onverwachte rijkdom van Altena’. Een roman over een mysterieus meer waar een enorme kans en rijkdom in verborgen ligt. Van Mersbergen spreekt met Liesbeth Staats. In het tweede uur vertelt radiojournalist Mijke van Wijk aan de hand van vijf fragmenten over haar podcast Tante Jos.

Nooit Meer Slapen - Yuri Capetillo Hardy, Joop van Riessen - uitzending van 03-05-2019

vrijdag 3 mei 2019, 00:00 uur

Als 19-jarige ontvluchtte Yuri Capetillo Hardy Cuba. Nu, zestien jaar later, vraagt de filmmaker zich af of hij destijds wel de juiste keuze heeft gemaakt. In de documentaireserie ‘Cuba na Castro’ probeert hij een antwoord op deze vraag te vinden. Hardy is te gast en spreekt met Pieter van der Wielen. In het tweede uur deelt Joop van Riesen zijn favoriete cultuurmomenten in De Favorieten en hoor je Jelle Paulusma in een nieuwe NMS Live Sessie.

Nooit Meer Slapen - Remy Jungerman, Martijn Nieuwerf en Radio Cinema - uitzending van 02-05-2019

donderdag 2 mei 2019, 00:00 uur

Beeldend kunstenaar Remy Jungerman is half Surinaams en half Nederlands. Met zijn werk wil hij verbinden en verschillende culturen samen laten vloeien. Jungerman toont zijn werk op de Biennale in Venetië die 11 mei van start gaat. Hij is te gast en spreekt met Pieter van er Wielen. In het tweede uur is Martijn Nieuwerf te gast in De Favorieten en is er een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

Nooit Meer Slapen - Christiaan Houtenbos, Tessa Rose Jackson - uitzending van 01-05-2019

woensdag 1 mei 2019, 00:00 uur

Actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman bundelde ter gelegenheid van de Boekenweek 2017 zij 28 erotische verhalen en gedichten. Nu is zij juryvoorzitter van de erotische literaire verhalenwedstrijd ‘Het Rode Oor’. Katja Schuurman zit bij ons in de studio en zal in gesprek gaan over haar werk en leven met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is Tessa Rose Jackson te gast in De Favorieten en hoor je de rubriek Dit Zijn De Namen met deze keer schrijver en dichter Iduna Paalman.

Nooit Meer Slapen - Kenneth Mercken, Mireille Geus - uitzending van 30-04-2019

dinsdag 30 april 2019, 00:00 uur

De Vlaamse filmregisseur Kenneth Mercken komt dit jaar met een nieuwe film: ‘Coureur’. Het scenario is geïnspireerd op zijn eigen leven als wielrenner. De film gaat over een jonge wielerbelofte die op het punt staat in de voetsporen van zijn fanatieke vader te treden. Kenneth Mercken spreekt over zijn leven en zijn nieuwe film met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is schrijver Mireille Geus te gast in De Favorieten en hoor je de eerste aflevering van de nieuwe podcast Ansicht.

Nooit Meer Slapen - Maarten Asscher, Leesdees - uitzending van 27-04-2019

zaterdag 27 april 2019, 00:30 uur

Maarten Asscher debuteerde als schrijver in 1992 met de bundel essayistische verhalen ‘Dodeneiland’. Nadien verschenen ruim een dozijn boeken in alle literaire genres: kritische beschouwingen, essays, gedichten, non-fictie en een roman. Begin maart verscheen de bundel ‘Kort geluk’ van Maarten Asscher. Hierin bundelde hij essays over geluk, levenskunst, taal, kennis, diversiteit, politiek en literatuur. Maar dat is niet het enige. Hij bracht ook werk van Rudy Kousbroeks samen: ‘Wat nooit eerder is gebeurd’. Een bundel van zijn mooiste essays over kunst en techniek. Liesbeth Staats spreekt met Maarten Asscher. In de podcast Leesdees gaat het vanavond over het boek ‘De grote angst in de bergen’ van de Zwitserse schrijver Charles Ferdinand Ramuz. Dit boek, uit 1926, wordt door uitgeverij van Oorschot omschreven als ‘een kroniek van een aangekondigde catastrofe’.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1