appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nooit Meer Slapen

Pâtissier Cees Holtkamp

vrijdag 17 juli 2015, 00:23 uur

Bakkerszoon Cees Holtkamp trok na zijn opleiding naar Amsterdam, waar hij samen met zijn vrouw, in 1969, een banketbakkerij begon. Zijn drang naar perfectie bracht hem ver: Patisserie Holtkamp is inmiddels een begrip tot ver buiten de stadsgrenzen. Beroemd zijn de kroketten en de Tarte Tatin. Samen met culinair journalist Jonah Freud heeft Holtkamp een groot aantal van zijn recepten voor de thuiskeuken bewerkt, die zijn opgenomen in de culinaire biografie De banketbakker. Ester Naomi Perquin spreekt met pâtissier Cees Holtkamp.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1