appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Gehakt in een zak is duurzamer

zaterdag 20 maart 2021

Bakjes worden dunner gemaakt, deksels vervangen voor cellofaantjes, dubbele deksels teruggebracht naar één deksel. Supermarkten zijn op zoek naar allerlei manieren om gebruik van plastic in verpakkingen te verminderen. Nieuwste in deze rij is gehakt in een zak, bij Jumbo. Klinkt vies, maar is een flinke plastic besparing. Er zullen veel meer veranderingen komen, en niet alle verandering is beter.

Te gast: Roland ten Klooster Ontwerper en adviseur van verpakkingen en hoogleraar Packaging Design and Management aan de Universiteit Twente. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1