appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Chin.ind.Spec. restaurant is cultureel erfgoed

zaterdag 13 februari 2021

Het was voor veel Nederlanders de eerste uit- eten- ervaring. Eten bij “De Chinees”  in het dorp. Nu is het Chinees Indisch Specialiteiten restaurant, met de daarbij horende afhaalbalie, opgenomen in ons Immaterieel Erfgoed. Het doorgeefluik, de goudvissen en zelfs het ‘Sambal bij?’ Behoren nu tot de Nederlandse cultuur en identiteit.

Te gast: journalist en fotograaf Mark van Wonderen, schrijver van het boek Chin.ind.Spec, rest. Een verdwijnend fenomeen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1