appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

'Jules de Corte: De vader en de zoon'

zaterdag 6 februari 2021

Hij was de eerste blinde artiest van Nederland. Jules de Corte; de man die in de jaren ’50 en ’60 uitgroeide tot een heuse ster. De Corte schreef honderden liedjes met vaak virtuoze teksten, waarin hij niet schroomde om tegen heilige huisjes te trappen. Deze maand is het exact 25 jaar geleden dat hij overleed.

Te gast: Marcel Goedhart. Je maakte voor ‘Andere Tijden’ de film ‘Jules de Corte: De vader en de zoon en Ernst de Corte, zoon van Jules.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1