appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Bizarre verkiezingen Uganda

zaterdag 2 januari 2021

De verkiezingen in het Afrikaanse Uganda kennen nu al een bizar verloop. De populaire Ugandese reggaezanger en oppositiekandidaat Bobi Wine werd deze week opgepakt tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Het was al de derde keer in korte tijd dat hij werd vastgezet. Wine neemt het 14 januari op tegen de 76-jarige president Museveni, die sinds 1986 aan de macht is.

Te gast is Afrika-journalist Arne Doornebal. Hij woonde zeven jaar in Uganda en schreef daarover het boek 'Oeganda onder president Museveni'.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1